Puk Sabber - Magtesløs i systemet - Foran jobcenter Lærkevej - København

MAGTESLØS I SYSTEMET – EN SOCIALPOLITISK DOKUMENTARSERIE FRA DR2

<a href="https://www.dr.dk/drtv/serie/magtesloes-i-systemet_24058" rel="noopener" target="_blank">2016 Kom denne vigtige sociale dokumentarserie hvor man/k i 4 episoder følger privat socialrådgiver Puk Sabber og hendes kamp og socialfaglige indsats for at genskabe retssikkerheden for borgere i socialt udsatte positioner.</a>

TAK TIL DE MEDVIRKENDE OG TIL DEM DER HAR LAGT VIDEOERNE UD PÅ YOUTTUBE
Det sidste betyder at jeg kan vise alle 4 episoder på denne side.

SER DU DE 4 DOKUMENTARUDSENDELSER – SÅ FÅR DU ET GODT INDBLIK I DEN VIRKELIGE VERDEN

Og det udtaler jeg mig om med sikkerhed for jeg har selv arbejdet 20 år for at sikre retssikkerheden for borgere underlagt kommunal aktivering og “job”centre + skrev bacheloropgave netop om København, slaget om Lærkevej, L53 reform af førtidspension og fleksjobs og har selv tidligere interviewet Puk Sabber – gid der var flere af hendes slags i Danmark!
Undersøgelser fra Dansk socialrådgiverforening viser at “7 ud af 10 socialrådgivere ikke tør bruge deres ytringsfrihed” og at “Ca. 50% af medlemmerne af Danske socialrådgiverforening ikke kender til deres rettigheder vedr. ytringsfrihed”.

DE 4 DOKUMENTARER BURDE VÆRE MED SOM PENSUM PÅ SOCIALRÅDGIVERUDDANNELSERNE

Hvis man/k/hen.. altså vil give socialrådgiverstuderende en indblik i den virkelige verden og ikke udelukkende som den tager sig ud i diverse pensum-bøger.

Det siger så også noget om hvorfor der er så mange socialrådgivere i Danmark der svigter deres egne fagprofesionelle etiske værdier der netop handler om at man/k/hen.. som socialrådgiver er forpligtiget til at skulle fungere som “Advokat” og fortaler for borgere i socialt udsatte positioner. Og i Danmark kan alle uden videre kalde sig selv for socialrådgivere + kommuner ansætter gerne hvem som helst som sagsbehandlere – de behøves ikke kende til forvaltningsret eller socialjura.

Du kan jo se fejlafgørelsesprocenterne som de fremgår af de såkaldte sociale Danmarkskort hvis du vil se beviser (evidenser til jer akademikere – Red) for hvor galt det står til med den kommunale sagsbehandling i Danmark indenfor socialområdet.

EPISODE 1 En mors kamp

Christina levede i mange år et helt almindeligt liv. 3 børn, mand, fast arbejde og godt rækkehus. Men da hun mistænkes for socialt bedrageri, går livet i opløsning, og snart omgås hendes søn kriminelle unge i lokalmiljøet. Den frivillige socialrådgiver Puk er den eneste Christina kan regne med, i det kaos familien herefter befinder sig i.

Udløber: 13. feb 2023
Link

EPISODE 2 Det var mig der var helten

Engang var Tommy manden der reddede os andre. Han var en højt skattet brandmand, som kunne klare det hele. Mobberi på arbejdspladsen sender ham i kulkælderen, han bliver sygemeldt og siden fyret. Nu sidder han lammet af PTSD og ønsker fred, men jobcenteret i Hvidovre vil ikke give ham pension. Den frivillige socialrådgiver Puk prøver at hjælpe med det hun kan. Christina har meldt en bande til politiet, og det har lagt hendes liv i ruiner. Sammen med Puk kæmper hun for at få den rette hjælp, men den lader vente på sig og lappeløsningerne er mange.

Udløber: 20. feb 2023
Link