Ankestyrelsen - Aktiv Socialrådgiver - Digital formidling

Kilde: Fra det socialdemokratiske medie Avisen.dk

På baggrund af denne linksamling og en række sager med ankestyrelsen der b.la skal overveje om de vil rette ind efter afsagte domme, og det faktum at ankestyrelsen som kommunalt tilsynsmyndighed aldrig anvender gældende lovhjemmmel for at idømme kommunalbestyrelsesmedlemmer dagsbøder når de træffer ulovlige beslutninger plus med det faktum at ankestyrelsen (på linje med FOB-Red) dækker over de kommuner der begår ulovligheder (de anonymiseres) er vi en del borgere der vil have oprettet en forvaltningsdomstol i Danmark så sociale sager kan komme for retten + at det kommunale tilsyn fjernes helt fra ankestyrelsen der er blevet klart myndighedsvenlige (KL er jo så også repræsenteret i …ankestyrelsen (regn den selv ud).

I ikke-kronologisk rækkefølge (selvom det er tilstræbt 🙂

  1. Vupti! Ankestyrelsen gør ulovlige sager lovligeFor få måneder siden fik kærestepar store beløb tilbage, fordi deres kommuner ikke havde fulgt loven om at tjekke parrenes registeroplysninger. Men nu har Ankestyrelsen lavet en U-vending. Fremover får den slags fejl ingen konsekvenser. Mandag 13 jul. 2015 kl. 06:00
  2. “Pinligt”: Ekspert revser Ankestyrelsen
   Meget pinligt. Sådan beskriver juraprofessor Kirsten Ketscher Ankestyrelsens måde at hjælpe de danskere, der er endt på integrationsydelse.
   Torsdag 14 jul. 2016 kl. 11:47
  3. 3F efter afsløring af kontanthjælpskaos: Klag til Ankestyrelsen
   3F opfordrer nu alle kontanthjælpsmodtagere, der er i tvivl om, hvorvidt kommunens beregning af deres kontanthjælpsloft er korrekt, til at anke kommunens afgørelse.
   Lørdag 17 sep. 2016 kl. 07:34, Leveret af Ritzau Fokus
  4. Blogger: Ankestyrelsen tror på kommunernes nye mirakelbehandlingerBlogger Ulf Harbo langer ud efter Ankestyrelsen.
   Fredag 5 aug. 2016 kl. 15:30
  5. Eksperter: Ankestyrelsen frakender sygedagpenge ulovligt
   Flere jurister slår fast, at det er ulovligt, når Ankestyrelsen fratager en række borgere deres sygedagpenge.
   Mandag 8 feb. 2016 kl. 19:48, Leveret af Ritzau Fokus
  6. Fagboss til Ankestyrelsen: I misbruger ressourceforløbene
   – Ressourceforløbene bliver misbrugt. Og det er Ankestyrelsen, der er skurken, siger LO-næstformand.
   Mandag 23 nov. 2015 kl. 16:41
  7. Vupti! Ankestyrelsen gør ulovlige sager lovlige
   For få måneder siden fik kærestepar store beløb tilbage, fordi deres kommuner ikke havde fulgt loven om at tjekke parrenes registeroplysninger. Men nu har Ankestyrelsen lavet en U-vending. Fremover får den slags fejl ingen konsekvenser.
   Mandag 13 jul. 2015 kl. 06:00<
  8. Ankestyrelsen erkender: Borgere fik frakendt sygedagpenge ulovligt
   En lang række sygemeldte kan se frem til at få udbetalt sygedagpenge, efter at Ankestyrelsen erkender fejl.
   Onsdag 24 feb. 2016 kl. 11:15, Leveret af Ritzau

Efter et år i Ankestyrelsen: Jens har solgt alt

Jens har ventet 13 måneder på, at Slagelse Kommune og Ankestyrelsen skal afgøre hans sag. I den tid har han solgt alt, hvad han ejede, så han og hans teenage-søn kan få mad på bordet.
Fredag 26 dec. 2014 kl. 09:18

 

Ankestyrelsen svarer nu hurtigere tilbage, hvis man har mistet sygedagpengene eller mangler handicapydelsen. Patientforeninger er lettede, men holder igen med ros.
Fredag 26 dec. 2014 kl. 06:00

 

OG DETTE ER BARE ET UDPLUK – DER ER FLERE SAGER HVOR ANKESTYRELSEN HAR UDVIST EN ADFÆRD DER IKKE LIGGER INDENFOR NORMALSPREKTRET

Så jeg vil henstille til at du som borger ikke tror 100% på de udmeldinger som ankestyrelsen fremkommer med – efterprøv dem evt. juridisk i et søgsmål/stævning imod ankestyrelsen hvis du selv er part i en sag.