mand læser kort i natur

SOM MODVÆGT TIL DEN KRITIK JEG FREMFØRER AF OFFENTLIG SAGSBEHANDLING OG DE ENORME FEJLAFGØRELSESPROCENTER

Der er indenfor de sociale områder i Danmark (J.f. de sociale Danmarkskort -altså en kritik jeg fremfører på baggrund af evidenser der fremkommer fra kommunerne selv m.m.)…

SÅ HØRER DET MED AT DER ER DYGTIGE SOCIALRÅDGIVERE OG SOCIALFORMIDLER DER ARBEJDER INDENFOR DEN KOMMUNALE SEKTOR

Billede af en superhelt - der er lidt overvægtigOg det er ikke noget jeg har læst mig til – det er noget jeg har oplevet personligt som socialrådgiverstuderende i en børne/familieafdeling hvor jeg var så heldig at have en socialformidler som praktikvejleder – en socialformidler der havde styr på sagerne, kendte lovgivningen og udført sit virke eksemplarisk:
– Hun var og er stadig en inspiration for mig som uddannet socialrådgiver sammen med de andre dygtige medarbejdere der var ansat på stedet.

MIN PRAKTIKVEJLEDER VAR SÅ DYGTIG OG SÅ MENNESKELIG AT JEG KÅREDE HENDE SOM ÅRETS PRAKTIKVEJLEDER

Kvinde kiggerOg jeg havde ikke behov for at udføre en landsdækkende undersøgelse – hende forventer jeg ikke at der er nogen der er på højde med.

DET SAMME GÆLDER FOR MIN GAMLE JURAUNDERVISER PÅ PROFESSIONSHØJSKOLEN ABSALON

Billede af en superhelt - der er lidt overvægtigHr. Lars Cand.Jur – var så blændende en juraformidler og underviser at han også blev kåret som årets juraunderviser – og det gælder igen at jeg ikke havde behov for at udføre en komperativ landsdækkende undersøgelse:
Nogle mennesker kan man/k bare mærke er dygtige – nogle er så dygtige til deres stof og til formidlingen af den at den kan mærkes i kroppen.

JEG ER BLEVET UNDERVIST OG UDLÆRT AF DE MEST KOMPETENTE PERSONER I DANMARK

Min juraunderviser på Absalon Roskilde (jeg er så gammel at jeg må kalde ham “Junior”) og min praktikvejleder der var/ER uddannet socialformidler. Begge to mennesker med erfaringer og et menneskesyn jeg var og er inspireret af.

EFTER MIN MYNDIGHEDSPRAKTIK I BØRNE/FAMILIEAFDELING

Har jeg fremover ingen overvejelse i.f.h.t. om personer er uddannede som socialrådgivere eller socialformidlere: Bare de har styr på deres felt og virkeområde. Og det havde og har min tidligere praktikvejleder og gamle juraunderviser: ENESTÅENDE!

SÅ DETTE ER MODVÆGTEN TIL MIN KRITIK AF KOMMUNAL SAGSBEHANDLING M.M.

Der ER meget dygtige og kompetente medarbejdere der er ansat i de kommunale forvaltninger og der er meget dygtige (og praksisorienterede med erfaringer..) juraundervisere der ved hvad de taler om, og som kan formidle og udføre deres virke eksemplarisk. Jeg kunne ønske at der var flere af dem.

I VED SELV HVEM I ER…

Og i kan jo kigge på de “beviser” jeg lavede til jer som henholdsvis Årets praktikvejler og Årets juraformidler. I hedder begge to noget med L til fornavn – og jeg vil aldrig glemme jer og det i står for.

OG DER ER DA OGSÅ MEGET KOMPETENTE – LÆS DYGTIGE PRIVATE SOCIALRÅDGIVERE OG BORGERE

Jeg har været så heldig at møde nogle af dem – ligesom jeg har mødt borgere der har stort indblik og kendskab til gældende socialjura – der er helt på linje med den socialjura-indsigt som uddannede socialrådgivere har.

KUNNE JEG HEADHUNTE MIN TIDLIGERE PRAKTIKVEJLEDER OG JURAUNDERVISER

Havde jeg gjort det – og så havde vi tilsammen skabet et meget kompetent firma omkring sociale kerneydelser.