Citat fra TV2 https://nyheder.tv2.dk/2022-11-22-efter-25-aar-har-syg-mand-endelig-faaet-afsluttet-sin-sag-i-jobcentret

“Han kalder det et kvart århundrede i helvede. Nu bliver Brian Larsens sag afsluttet

Brian Larsens hænder ryster, da han lægger røret på. Efter 25 år har Hedensted Kommune endelig afsluttet hans sag og tildelt ham den førtidspension, han så brændende har ønsket sig.

 • Det er fuldstændig uvirkeligt, siger han og knækker sammen i gråd.

TV 2 var med, da Brian Larsen tirsdag fik opkaldet fra jobcentret, som har sat det endelige punktum i hans årelange sag.
Første gang vi mødte ham var tilbage i august, hvor han i forbindelse med dokumentaren ‘Håbløst arbejde’ fortalte om sit 25 år lange forløb, der startede i 1997, hvor han var ude for en arbejdsulykke. Siden er hans tilstand blevet forværret af flere blodpropper og en lungesygdom.

I årevis har han hverken kunnet lave mad eller gøre rent.
Alligevel har kommunen ikke været i stand til afklare hans arbejdsevne. Før nu.

– Og jeg forstår jo ikke, hvorfor det har taget dem så lang tid. Jeg er et ødelagt menneske,

siger Brian Larsen.

Brian Larsens forløb

Brian Larsen blev født 23. september 1969.

 1. 1997: Brian Larsen er i en arbejdsulykke på et lager, hvor han får ødelagt sin skulder. Han erklæres 35 procent invalid.
 2. 1997-2006: Vi har ikke sagsakter for perioden, men Brian Larsen fortæller selv, at han de efterfølgende ni år skiftevis er på dagpenge og sygedagpenge.
 3. 2006-2010: Brian Larsen får revalidering og uddanner sig til pædagog. Men Brian Larsens tilstand forværres, og han kommer aldrig i gang med arbejdet.
 4. 2010: Brian Larsen tildeles skadesforsikring og køber sit hus for pengene.
 5. 2010-2015: Efter det mislykkede forsøg på at arbejde som pædagog er Brian Larsen igen tilbage på sygedagpenge og dagpenge.
 6. 2015-2017: Brian Larsen får tildelt et toårigt jobafklaringsforløb. Det lykkes ikke Hedensted Kommune at afklare hans arbejdsevne.
 7. 2017-2020: Brian Larsen bliver tildelt et treårigt ressourceforløb, hvor formålet ligeledes er at afklare hans arbejdsevne.
 8. 2019: Brian Larsen har næsten afsluttet sit treårige ressourceforløb, da han under et møde på jobcentret oplever at blive krænket af en ansat. Episoden resulterer i, at Brian Larsen sygemelder sig med angst og ikke møder op til de sidste 7 ud af 20 praktikdage. Derfor afslutter kommunen ikke hans ressourceforløb.
 9. 2020: Brian Larsen får afslag på førtidspension, da kommunen på grund af hans manglende fremmøde i praktikken ikke mener, at de har solidt nok grundlag til at afklare hans arbejdsevne.
 10. 2020: Brian Larsen bliver tildelt endnu et treårigt ressourceforløb, der skal afklare hans jobevne.
 11. 2022: Brian Larsen har gennemført et praktikforløb i en kirke og venter nu på at få at vide, om han efter 25 år i systemet kan få tildelt førtidspension.
Ikke alene

Og Brian Larsen er bare én ud af tusindvis af danskere, som lige nu sidder i et limbo mellem at være for syge til at arbejde, men ikke syge nok til at få tildelt førtidspension.
I 2021 var der flere end 200.000 syge eller socialt belastede borgere på midlertidige ydelser.

Faktisk viser en opgørelse, at antallet af borgere, der har været mere end fem år i systemet, når de får tildelt førtidspension, er steget markant. Antallet er tredoblet, siden en reform af førtidspension og flexjob blev vedtaget i 2012.

Hans håb er, at politikerne vil reagere og ændre systemet.

– For man bliver ødelagt af at være så længe i det, som jeg har været,

siger han.

TV 2 har fremlagt den kritik, Brian Larsen rejser, for Jobcenter Hedensted. De ønsker ikke at stille op til interview eller at udtale sig i den konkrete sag.

Citat slut…

BRIAN SKULLE SVARE PÅ SPØRGSMÅL OM HVORDAN HAN TØRREDE SIG I NUMSEN..