Børnefaglig undersøgelse - Lov om social service §.50

HVIS DER FOREGÅR NOGET DERHJEMME SOM F.EKS

PrinsesseAt din Mor/Far drikker eller tager stoffer og glemmer at tage sig af dig, slår dig eller dine søskende eller begår seksuelle overgreb på dig eller andre..Eller at andre gør det imod dig…

“Piller” din mor eller far eller andre voksne ved dig og det ikke er i.f.b.m. naturlige ting som bad og lignende så er det ulovligt og straffes med fængsel.

SÅ HAR DU BRUG FOR HJÆLP OG DEN FINDES DERUDE

Billede af en superhelt - der er lidt overvægtigVi er mange der er såkaldte “fagprofessionelle” det betyder at vi er uddannede som f.eks:
Skolelærere, pædagoger, socialrådgivere, sygeplejersker, læger, politi og alle i Danmark der har sådan en uddannelse har en pligt til at underrette (læs sladre til kommunen og politiet) hvis vi har mistanke eller får kendskab til at børe eller unge i Danmark har problemer.

DU KAN SOM BARN/UNG FINDE HJÆLP VIA BØRNETELEFONEN

I videoen er der et eksempel på en Far der har slået sin datter: Det er mega ulovligt i Danmark !
Faren har givet sin datter et “blåt øje” så hun ikke kan komme i skole og må gå rundt i byen mens hun skulle have været i skole.
Var pigen  kommet i skole med et blåt øje (fordi Faren slog hende) så SKAL skolen med det samme reagerer på det og tage en snak med barnet/den unge.
Hvis de så finder ud af at det er fordi en forældre har slået et barn – så SKAL skolen sladre til kommunen om det.
Så kommer der en socialrådgiver ud på skolen eller man mødes et andet sted og der holdes en samtale med barnet/den unge hvor der er det der hedder en “betroet” voksen med i baggrunden.*En betroet voksen kan f.eks være din lærer, skoleleder eller en uddannet pædagog.

Når de så finder ud af at det er din Mor eller Fra (eller en anden voksen) der har slået dig – så bliver det næste der sker at Mor og/eller Far (eller den ene af dem hvis du kun bor hos din Mor eller Far) bliver indkaldt til en samtale i den kommunale børne/familieafdeling.

Så kan der ske det at hele familien skal undersøges i det der hedder en “børnefaglig undersøgelse”.

Det kan i værste fald ende med at du bliver fjernet fra dit hjem hvis kommunen finder ud af at din Mor og/eller Far ikke passer ordentligt på dig – det kan der være mange grunde til at de ikke kan…
Det er ikke fordi de er onde mennesker.

Er det ikke så slemt kan det være at jeres familie får tilbudt hjælp, støtte og vejledning fra kommunen så det bliver godt igen i jeres familie.

Og så er det ULOVLIGT at slå sine børn i Danmark.
Din lærer eller pædagog må heller ikke slå dig.
Det må ingen voksne gøre imod dig som barn eller ung.

Du kan også fortælle det til en lærer eller pædagog som du føler dig tryg ved =
Så skal de handle på det og hjælpe dig…

EN BISIDDER ER..

En voksen fra f.eks Børns Vilkår der hjælper dig med at gå til et møde med kommunen.
Bisidderen – sidder dig bi = Sidder ved din side og skal hjælpe dig (og ikke kommunen)

OG DET ER ALDRIG DIN SKYLD SOM BARN ELLER UNG
At der er voksne som ikke passer ordentligt på dig eller ligefrem begår overgreb imod dig eller andre.

SOM UNG MÅ DU HELLER IKKE
Begå overgreb imod andre unge eller børn – det gør nogle unge der selv har været udsat for overgreb som børn. Og du må heller IKKE tage nøgenfotos af andre unge under den seksuelle lavalder som du deler på internettet. Det er ulovligt. Det er det der kaldes for et digitalt overgreb.

Har du først delt et nøgenbillede af andre på internettet uden at du har fået lov til, OG selvom du har fået lov til det af den anden person (måske din kæreste) så kan de ikke nemt trækkes tilbage og slettes – der er mange voksne der er det der hedder “Pædofile” der gemmer og deler nøgenfotos af børn og unge = DET er meget meget ULOVLIGT.

DU skal derfor ikke dele nøgenbilleder af børn eller unge under nogle omstændigheder.

MODTAGER DU SOM BARN/UNG NØGENBILLEDER AF VOKSNE ELLER BØRN/UNGE

Så skal du med det samme fortælle det til dine forældre så de kan hjælpe dig.
Kan du ikke lide at du skal snakke med dine forældre om det så snak med en voksen fra dit skole som du har det godt med… Så skal han eller hun reagerer på det og få det stoppet.

Vi er mange der er klar til at hjælpe de voksne OG børn/unge der udsættes for seksuelle digitale overgreb.

FORÆLDRE – I HAR ET ANSVAR HER – TAG DET OG TAG SNAKKEN MED DIT/JERES BARN/UNGE

Wow - Mand læser i en bog

Følg nu med i hvad dit barn/unge laver på internettet og sæt spærringer op der blokerer for specielle sider på internettet og hold nu øje med de sociale medier der fungerer som platforme for personer der vil begå overgreb imod børn/unge f.eks: TikTok, Facebook o.l. Eller via chat-funktioner i diverse spil.