Kilde: Altinget.dk d.12/1-2021
Citat:

AFGJORT: 12 kommuner har ulovligt fået hjælp fra konsulenter til at finde besparelser på udsatte borgere og skal nu genoptage sager. Det slår Ankestyrelsen fast med ny afgørelse, der afslutter undersøgelse

11 kommuner har brudt loven ved at samarbejde med resultatlønnede konsulenter i jagten på at finde besparelser på hjælpen til udsatte borgere.
Derudover har yderligere én kommune haft et ulovligt samarbejde med konsulenterne, selvom aflønningen har været baseret på timepris frem for resultatløn.
Det har Ankestyrelsen tirsdag slået fast i en ny udtalelse.
Som direkte konsekvens af afgørelsen er kommunerne nu forpligtet til at genoptage de sager, hvor konsulenterne har været involveret i det sagsforberedende arbejde.
– Ankestyrelsen konkluderer i sin afgørelse d. 12. januar 2021, at i alt 12 kommuner har haft et ulovligt samarbejde med eksterne konsulenter. For 11 ud af de 12 kommuner består det ulovlige i, at konsulenterne har været hyret ind på en resultatlønnet kontrakt og samtidig deltaget i sagsforberende arbejde forud for vurderingen af borgernes sager.

LÆS MERE OM SAGEN SOM ALTINGET.DK HAR AFSLØRET